Talent ontwikkelen

Talent leren omzetten in daad en resultaat

TalentPerspectief heeft als visie dat je je eigen talenten kan ontwikkelen door veel te oefenen en te leren van je fouten. Voor veel mensen is dit leerproces al ingeregeld: zij krijgen hulp van hun ouders, hun vrienden en kennissen of hun school.

TalentPerspectief kan ondersteuning bieden voor die mensen die nog onvoldoende hun eigen talenten hebben kunnen oefenen. Met individueel gerichte assessments en gefocuste groepstrainingen helpen we iedereen om talent om te zetten in daad en resultaat.

meer info

Voor VO, MBO en HBO: studenten leren sociale codes op de werkvloer

Leerlingen en studenten worden gemotiveerd om ook buiten school actief te zijn: met bijbaantjes, vrijwilligerswerk, met maatschappelijke stages of uiteindelijk met een formele stage of baan.

Sommige leerlingen en studenten vinden het echter lastig om goede plekken buiten school te vinden. Ze worden niet aangenomen, vallen snel uit of maken veel minder snel vorderingen dan leeftijdgenoten.

TalentPerspectief merkt dat een deel van deze achterstand wordt verklaard door onvoldoende kennis van en ervaring met de geschreven en ongeschreven sociale codes die bij organisaties gangbaar zijn.

TalentPerspectief begeleidt deze leerlingen en studenten. De essentie is dat we hen sensitief maken voor verschillen in (organisatie)cultuur. We leren studenten dat iedere organisatie geschreven en ongeschreven normen en waarden kent die wellicht afwijken van wat zij ‘van huis uit’ gewend zijn. En vanuit deze essentie begeleiden wij de studenten met:

  • effectief communiceren met hun klanten, collega’s en leidinggevenden
  • zichzelf professioneel presenteren
  • sociale interacties bij verschillende culturen
  • omgaan met discriminatie

Het resultaat is dat de studenten meer zelfkennis en zelfvertrouwen ontwikkelen en zelfstandig hun eerste stappen in hun carrière kunnen maken.

Voor jobcoaches en re-integratiebureaus:
vrouwen met achterstand op arbeidsmarkt motiveren

Veel vrouwen die nu nog niet werken vinden het lastig om de weg naar werk weer te vinden. Je kan dan denken aan niet-uitkeringsgerechtigden of vrouwen in de bijstand.  Vaak zijn zij gestopt met werken om zorg-en opvoedingstaken uit te voeren.

Wanneer zij weer willen werken dan merken zij dat instromen niet zomaar gaat. Functie-eisen zijn veranderd en hun persoonlijk netwerk is veranderd. Vrouwen raken ook gedemotiveerd als ze merken dat ze niet een baan kunnen vinden in een sector die zij persoonlijk interessant vinden of dat op hun ‘oude’ niveau zit.

We wakkeren vooral het zelfvertrouwen aan en de wil om weer economisch zelfstandig te worden. We gebruiken hierbij de methode van Action Learning:
We werken in kleine groepen
We werken met concrete problemen
We zoeken in groepsverband naar concrete acties
om problemen te overwinnen
We bekijken met elkaar wat wel en wat niet heeft gewerkt voor ieder individu.

Vrouwen leren dus van elkaars ervaringen en leren hoe kleine
stappen kunnen leiden tot het gewenste resultaat: een baan waarmee ze zich weer professioneel kunnen ontplooien. 

Trajecten die TalentPerspectief kan opzetten zijn:

Opleidingstrajecten

TalentPerspectief kan opleidingstrajecten opzetten die toeleiden naar gecertificeerde kwalificaties in de kinderopvang, de zorg en het onderwijs

gecertificeerde kwalificaties

Werkervaringstrajecten

Talent Perspectief  kan werkervaringstrajecten faciliteren waarbij vrouwen aan de slag gaan als gastvrouw of ondersteuner bij instellingen en bedrijven

Aan de slag als...

Werkervaringstrajecten in de wijk

We kunnen werkervaringstrajecten opzetten waarbij vrouwen contact maken met personen en gezinnen in hun wijk met een zelfde etnische of culturele achtergrond om hen voor te lichten of wegwijs te maken in de Nederlandse samenleving

Onderling verbinden

Over mij

Iedereen heeft een innerlijke motivatie om zichzelf te ontwikkelen en de eigen dromen te realiseren.