Onderling verbinden

Oog voor mensen die 'anders' zijn.

Het is een gegeven dat Nederland een divers land is. Mensen met verschillende culturele achtergronden, met verschillende levensvisies, ambities en verwachtingen. Deze diversiteit kan er echter toe leiden dat mensen eigen ‘sociale  bubbels’ gaan creëren: bubbels waarin zij alleen contact hebben met mensen die op henzelf lijken en geen oog meer hebben voor mensen die ‘anders’ zijn.

TalentPerspectief helpt organisaties om contact te maken tussen doelgroepen. Om zo kennis en ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren of om nieuwe klanten te werven.

Het resultaat is dan ook dat door TalentPerspectief nieuwe, leuke initiatieven ontstaan waar alle partijen beter van worden.

meer info

Voor beleidsmakers en kennisinstellingen: beleid voor minder zichtbare doelgroepen

Beleidsmakers en -uitvoerders hebben de ambitie dat het gevoerde beleid ook wordt afgestemd op de behoeftes van de burgers. De Nederlandse samenleving is echter zeer divers en er zijn vaak doelgroepen in de samenleving die voor beleidsmakers niet zichtbaar zijn. Beleid kan hierdoor juist helemaal niet aansluiten aan de behoefte of het beleid is überhaupt niet bij ze bekend. Denk aan huur- of zorgtoeslagen, inkomenssteun, faciliteiten om armoede te bestrijden of mogelijkheden voor inburgering of opleiding.

TalentPerspectief helpt beleidsmakers en kennisinstellingen om in contact te komen met deze doelgroepen. TalentPerspectief heeft namelijk een fijnmazig netwerk van persoonlijke contacten in wijken waar het contact met de overheid niet vanzelfsprekend is. En via deze netwerken kunnen wij representanten van veel verschillende doelgroepen uitnodigen om samen met beleidsmakers en kennisinstituten te communiceren.

TalentPerspectief hanteert hierbij altijd het principe van gelijkwaardigheid en dialoog en dat vertaalt zich ook in open bijeenkomsten en debatten. Of men nu expert, professional, migrantenvrouw of zwerfjongere is: het gaat uiteindelijk om gezamenlijke doelen en belangen en de vraag hoe je dit met afgewogen beleid kan realiseren.

Culturele instellingen zoals theaters, muziekzalen of musea hebben de ambitie om met hun aanbod een breed publiek aan te trekken. In de praktijk blijkt dat het bezoek drijft op de bestaande liefhebbers en het lastig is om een nieuwe doelgroep aan te boren. Zeker wanneer deze doelgroep in de samenleving al regulier niet actief participeert. Je kan dan denken aan nieuwkomers, aan migrantenvrouwen of aan arbeidsmigranten die al heel lang in Nederland verblijven.

TalentPerspectief helpt deze culturele instellingen om deze mensen ook binnen de poorten te krijgen. Door het culturele aanbod aan te passen aan de – vaak totaal andere – interesses van de doelgroep, door artiesten of makers uit deze doelgroepen actief te betrekken en door culturele activiteiten te koppelen aan voor de doelgroep relevante maatschappijen thema’s zoals inburgering en integratie, remigratie, opvoeding van kinderen, et cetera.

Voor culturele instellingen: contact maken met nieuwe doelgroepen

Ontdekken - Ontwikkelen - Onderling verbinden

Organisaties worden geconfronteerd met mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het ontdekken en ontwikkelen van hun eigen talent.  En we merken in de praktijk dat organisaties moeite hebben om contact te maken met en tussen doelgroepen uirt verschillende bubbels.

TalentPerspectief kan een begeleidende rol dan voor je oppakken en
helpt organisaties om doelgroepen onderling te verbinden. 

Dit doen we samen met  welzijnsorganisaties, buurtcentra, het onderwijs: MBO, PO- en VO.

Over mij

Iedereen heeft een innerlijke motivatie om zichzelf te ontwikkelen en de eigen dromen te realiseren.